Language
(+00) 025-1234-5678
(+00) 025-1234-5678
Search

Bagrem (Robinia pseudoacacia) je vrsta drveta koja je autohtona u istočnom dijelu Sjeverne Amerike, ali se široko uzgaja u mnogim dijelovima svijeta, uključujući Europu, Aziju i Australiju. Bagrem je listopadno drvo koje može doseći visinu od 15-25 metara, s ovalnom krošnjom i karakterističnim perastim lišćem.

Bagrem se obično nalazi u svijetlim šumama, šumskim rubovima, te uz rijeke i potoke. Bagrem je brzorastuća vrsta drva, što ga čini popularnim izborom za plantaže i drvoredne sadnje u mnogim zemljama.

Bagrem je prepoznatljiv po svom izgledu. Listovi su mu perasti, sastavljeni od nekoliko manjih listića, a cvjetovi su bijele ili ružičaste boje i vrlo mirisni. Drvo bagrema je tvrdo i izuzetno trajno, s blijedobijelom bojom, a koru karakteriziraju duboke brazde.

Bagrem je cijenjen materijal u drvnoj industriji zbog svoje izdržljivosti i trajnosti. Drvo bagrema koristi se za različite svrhe, uključujući građevinsku industriju, stolarstvo, proizvodnju namještaja, podova, drvenih greda, ograda, terasa i drugih drvenih elemenata. Bagremovo drvo je poznato po svojoj stabilnosti, otpornosti na truljenje i štetnike, što ga čini pogodnim za upotrebu u vanjskim uvjetima, kao što su terase i ograde.

Također se koristi za proizvodnju drvene građe, kao što su daska za podove, furnir, furnirske ploče, parketi i druge vrste drvenih proizvoda. Bagrem se također koristi za proizvodnju drvenih ugljena i drva za ogrjev, zbog visokog kalorijskog sadržaja i niske vlage.

Bagrem je poznat i po svojoj upotrebi u pčelarstvu, zbog bogatstva nektara u njegovim cvjetovima, što privlači pčele i omogućava proizvodnju kvalitetnog bagremovog meda.

Također se koristi u krajoliku i uređenju prostora zbog svojih dekorativnih svojstava, kao što su mirisni cvjetovi i privlačan izgled. Bagrem je također koristan za zaštitu tla od erozije i obogaćivanje tla dušikom, što ga čini popularnim izborom za sadnju na degradiranim površinama.

Back to Top
Product has been added to your cart