Language
(+00) 025-1234-5678
(+00) 025-1234-5678
Search

Divlja trešnja (Prunus avium), također poznata kao obična trešnja, je listopadno drvo koje se često nalazi u šumama i šumskim rubovima u umjerenim klimatskim područjima sjeverne hemisfere, uključujući dijelove Europe, Azije i Sjeverne Amerike. Divlja trešnja je poznata po svojim privlačnim cvjetovima, jestivim plodovima i širokoj primjeni u različitim industrijama.

Divlja trešnja može narasti do visine od 15-30 metara, s ovalnom krošnjom i glatkom korom koja je smeđe-sive boje. Listovi su jednostavni, sjajni i nazubljenih rubova, a u jesen prelaze u nijanse crvene, narančaste i žute boje.

Drvo divlje trešnje je cijenjen materijal u drvnoj industriji zbog svoje tvrdoće, trajnosti i lijepog izgleda. Drvo divlje trešnje je svijetlo crvene boje s karakterističnom teksturom, a koristi se za različite svrhe, kao što su proizvodnja namještaja, podova, furnira, drvenih greda, šperploča i drugih drvenih proizvoda. Također se koristi u stolarstvu za proizvodnju drvenih elemenata, kao što su vrata, prozori, okviri i druge drvene komponente.

Back to Top
Product has been added to your cart